Канал 3кадър: vbox7.comВ сила е жълт код в 19 области, най-много

...
Канал 3кадър: vbox7.comВ сила е жълт код в 19 области, най-много
Коментари Харесай

Внимание на пътя: Риск от аквапланинг и слаба видимост заради очаквани силни валежи

Канал 3

кадър: vbox7.com

В мощ е жълт код в 19 области, най-вече дъжд ще има в планинските региони

За 19 области е в действие жълт код за значителни превалявания от дъжд, съгласно уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), като при тази степен на заплаха има риск от местни наводнения, спиране на действия навън и усложнения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг. 

Областите, за които важи предизвестието са: Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково. Очакват се количествата превалявания да варират от 15 до 35 л/кв. м. 

През уикенда върху времето у нас ще въздействат най-силно преминаващи през Южна България и Егейско море плитки средиземноморски циклони. Днес още веднъж ще доминира облачно време, с краткотрайни разкъсвания на облачността ще има над Южна България. На доста места ще има превалявания, след обяд в южните региони с гръмотевици.

Главно в планинските региони преваляванията ще са обилни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури – сред 12° и 17°. През нощта против неделя преваляванията ще продължат. 

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-16°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно, краткотрайни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над Рило-Родопската област. На доста места ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра – от сняг. В обособени региони преваляванията ще са обилни, съпроводени с гръмотевици. В ниските елементи ще духа до сдържан североизточен, а по билата мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 6°, над 2000 метра – към 1°.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: